Contactgegevens

Windsurfclub Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20
1431 GA Aalsmeer
info@wsca.nl

 

Connect met ons op Facebook Connect met ons op Google+ Connect met ons op Twitter

Jordy Vonk overtuigend WSCA Westeinder Speedking 2016

Clinic by Jordy VonkVoor velen (iedereen) was het geen verassing meer, Jordy heeft met grote overmacht de WSCA Westeinder Speedking 2016 gewonnen. Met een verbluffende snelheid van 70 km/u heeft hij iedereen achter zich gelaten. Ook op de Alpha Run was Jordy dit jaar onverslaanbaar. Met een gemiddelde snelheid van ruim 46 km/u heeft Jordy 500 meter afgelegd inclusief gijp.

Maar ondanks de onverslaanbare Jordy is er wel degelijk behoorlijk gestreden door de overige deelnemers. Het valt vooral op dat we met elkaar ieder jaar sneller worden. Waar we in 2014 begonnen met het GPS varen hadden we met elkaar een gemiddelde snelheid van bijna 52 km/u en deden er 13 deelnemers mee. In 2015 hebben we met elkaar een gemiddelde snelheid neergezet van 54 km/u en is het deelnemer veld gestegen naar 33 deelnemers. In 2016 hebben we met 34 deelnemers gestreden en is de gemiddelde snelheid gestegen naar 54,7 km/u. Vooral het aantal deelnemers dat boven de 60 km/u grens uit komen is aanmerkelijk gestegen. Maar liefst 8 deelnemers die door de magische grens heen zijn gegaan, echt een top prestatie.

De top 4 (exclusief Jordy) uit beide categorieën wil ik nog even benoemen, om te beginnen met de 2 seconden run;

  • Ik zelf, en daar ben ik best trots op
  • Gevolgd door Nick, die het presteert in de laatste week van het evenement de 3e plek in te nemen van Henning
  • Henning, die op gevaar van ieders leven de 4e plek heeft kunnen veilig stellen (tot een gekneusde rib aan toe)
  • Robin, die met één run op de 5e plek komt en daarmee de top 4 laat zweten :) 

Alpha run:

  • Henning op een 2e plek, die met 7 honderdsten weet te winnen van Hugo
  • Ikzelf op een 3e plek, 7 honderdsten achter Henning ;)
  • Aangejaagd door Nick op een 4e plek, die de gijpjes ook nog eens heel mooi kan uitvoeren
  • En met Renee op de 5e plek, die met al zijn ervaring ons extra laat zweten

Daarnaast wil ik ook Mex en Steyn feliciteren. Mex is de allround winnaar geworden bij de jeugd op de voet gevolgd door Steyn. Overigens is het bij de jeugd niet zo van de grond gekomen dit jaar. Hoe dit komt weet ik niet. Heb je suggesties, laat het zeker even weten in de comments!

Maar uiteindelijk gaat het er niet om of je eerste of laatste wordt. Het is voornamelijk iedere keer weer een uitdaging met je zelf om het beste uit je sport te halen. Een GPS is een mooi middel om dit te meten en de onderlinge competities te stimuleren. Wat mij voornamelijk opvalt is dat we allemaal steeds beter en sneller worden, en dat vind ik prachtig om te zien.

En daarom gaan we het volgend jaar gewoon nog een keer doen. Het zal een iets andere vorm krijgen voor de GPS4ALL gebruikers waarin je meer inzicht gaat krijgen in de runs die je hebt gemaakt, daarover later meer.

Zie hier de volledige ranking

Terug