Contactgegevens

Windsurfclub Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20
1431 GA Aalsmeer
info@wsca.nl

 

Connect met ons op Facebook Connect met ons op Google+ Connect met ons op Twitter

Wederom podiumplaatsen voor WSCA windsurfers

2019 trtIn het weekeinde van 14 en 15 september hebben diverse WSCA windsurfers zich in de prijzen gesurft bij The Real Trip in Makkum. WSCA voorzitter Hugo Hekkenberg werd 1e bij de Seniors Men. Renee Vonk behaalde de 3e plaats bij de Seniors Men Masters.

The Real Trip in het Friese Makkum is een jaarlijks terugkerende windsurfwedstrijd met internationaal deelnemersveld. Dit jaar melden zich ruim 230 deelnemers uit 4 landen aan de start van deze meerdaagse wedstrijd. Helaas liet op zaterdag de wind het afweten, waardoor er alleen op zondag gesurft kon worden.

Op zondag zijn er twee heats gestart. Alle deelnemers, met uitzondering van de kids tot 17 jaar, starten gelijktijdig door middel van een zogenaamde rabbit start. Dit is een dynamische startmethode waarbij een speedboot op de starttijd over de startlijn vaart. Na de eerste heat werd ook een tweede gestart. Deze werd echter door het wegvallen van de wind halverwege afgeblazen.

Halverwege de middag werden de uitslagen bekend gemaakt. Onder grote belangstelling van alle deelnemers en het vele publiek werden de winnaars op het podium geroepen. WSCA voorzitter Hugo Hekkenberg werd eerste in de categorie Seniors Men. In deze grote categorie van 56 deelnemers wist Hugo als snelste te finishen. Naast een groot applaus won hij tevens een reis en clinic naar het internationale testcentrum Tenerife Windsurf Solution. Renee Vonk, de vader van worldcup windsurfer Jordy Vonk, werd 3e bij de Seniors Men Masters. (leeftijdscategorie 45+). Ook hij werd flink in het zonnetje gezet.

Met deze en de overige resultaten heeft team WSCA wederom bewezen op nationaal niveau flink te kunnen presteren. Het volgende evenement waar team WSCA acte de presance zal geven is de NK Slalom in Almere op 21 en 22 september aanstaande. Het volgende windsurf evenement in Aalsmeer staat gepland op 28 of 29 september. Dit betreft een nieuw testevenement genaamd Super 8. Op zondag 6 oktober organiseert de WSCA de Grote Prijs van Aalsmeer.

De overige uitslagen van The Real Trip zijn als volgt:

  • Seniors Women – Famke de Wit 4e
  • Pro Fleet Men – Martijn van Noord 7e
  • Pro Fleet Men – Arnold Agema 14e
  • Seniors Men – Edgar Berger 7e
  • Seniors Men Masters – Henning ter Horst 5e
  • Seniors Men Masters – Edwin de Koning 15e
  • Seniors Men Masters – Ronald van de Poel 20e

Door materiaalschade en andere ongemakken hebben Luuc van Opzeeland, Harco-Jan Folkerts en Sipke Meijer helaas de finish niet gehaald.

Terug