Contactgegevens

Windsurfclub Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20
1431 GA Aalsmeer
info@wsca.nl

 

Connect met ons op Facebook Connect met ons op Google+ Connect met ons op Twitter

Twee podiumplaatsen op WK voor WSCA windsurfers

WK FoilWat een ongelooflijk nieuws. Onlangs hebben twee windsurfers van de Wind Surf Club Aalsmeer de eerste en tweede plaats behaald op verschillende wereldkampioenschappen windsurfen. Luuc van Opzeeland werd op de Silvaplana See in Zwitserland wereldkampioen in de foil klasse. Lucien van Delst won de zilveren medaille bij het wereldkampioenschap in de Kona klasse in de silver fleet.

Windfoil
Wind foilen is de jongste klasse in het windsurfen. Het foilen begint razend populair te worden doordat dit al met weinig wind enorm spectaculair is. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe is er bijvoorbeeld voorstander van dat deze klasse olympisch wordt.

Luuc van Opzeeland startte in een internationaal deelnemersveld van 71 deelnemers uit 18 verschillende landen. Na 11 races over verschillende dagen gesurfd te hebben wist Luuc het beste resultaat neer te zetten. Hij verraste daarmee meerdere internationaal bekende surfers. De prijsuitreiking en de daarop volgende felicitaties waren dan ook overweldigend.

Kona
De Kona klasse is een zogenaamde eenheidsklasse van modern materiaal gebaseerd op de klassieke windsurfplank. De Kona klasse startte bijvoorbeeld ook tijdens de Oude Deuren Surf Cup in Aalsmeer.

Lucien van Delst reisde voor de wereldkampioenschappen af naar Torbole aan het Italiaanse Gardameer. Ook hier verschenen deelnemers aan de start uit veel verschillende landen. Na maar liefst 13 races wist Lucien de 2e plaats te bemachtigen in de silver fleet.

PWA
In de slalom klasse van de Professional Windsurfers Association tenslotte komt WSCA surfer Jordy Vonk uit. Na vier events in deze formule 1 van het windsurfen in respectievelijk Frankrijk, Korea, Japan en Fuerteventura staat Jordy op de 2e plaats in de ranking. Met nog 3 events in Denemarken, Duitsland en Nieuw Caledonie te gaan wordt het bijzonder spannend of Jordy deze top positie weet vast te houden.

Wind Surf Club Aalsmeer is bijzonder trots om al dit talent als lid te mogen hebben en feliciteert dan ook speciaal Luuc en Lucien met hun behaalde wereld prestaties.

Terug