Contactgegevens

Windsurfclub Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20
1431 GA Aalsmeer
info@wsca.nl

 

Connect met ons op Facebook Connect met ons op Google+ Connect met ons op Twitter

Aspirant Olympisch Windsurfer Kiran Badloe wint Grote Prijs Aalsmeer

f_200_130_16777215_00_images_EBS_0118-Ed_Bulk_Sportfotografie.jpgAalsmeer – Afgelopen zondag 7 oktober is alweer voor de 26ste keer de Grote Prijs van Aalsmeer georganiseerd. 69 Windsurfers, waaronder 13 jonger dan 18 jaar, streden om als snelste 3 keer de Westeinder te ronden. De Grote Prijs van Aalsmeer wordt al sinds 1993 georganiseerd op de Westeinder plassen door de 41 jarige Windsurf Club Aalsmeer. In verschillende klasses wordt er door de surfers gestreden. Op klassieke windsurfers, kona’s, raceboards, formula’s en nu ook op de nieuwste foils worden er 3 ronden geraced op de Westeinder.

Kiran Badloe wist met zijn supersnelle foil ondanks de beperkte wind te planneren en op een spectaculaire manier de GPA te winnen door over het gehele parkoers te vliegen. Kiran, gefeliciteerd en heel veel succes in de strijd om het Olympische start bewijs met Dorian van Rijsselberghe!
Bij de dames was Olympisch Windsurfster Lilian de Geus de snelste op haar foil. Skip Bruill won bij de Rookies, de windsurfers zonder wedstrijdervaring. Een fantastische prestatie om op jonge leeftijd al een lange baan race te winnen. Lokale helden als Ronald van der Poel, Maurice van Grasstek, Rick Roering waren het snelst rond op hun Formula en Race boards. En Patric Roelandts nam de beker voor de eerste plaats in de open klasse mee naar Belgie.

Voor de anderen was het door het gebrek aan wind een echte uitputtingsslag. Helaas wisten daardoor dit jaar maar weinig surfers de volledige 3 rondes te varen.

Maar het was een schitterende dag met een heerlijk zonnetje, fleurige zeilen op het water en pizza slices op het surfstrand.

Ook in 2019 wordt er weer een GPA georganiseerd op de eerste zondag van oktober. Inclusief de welbekende tombola die elke keer weer zo goed gevuld wordt door onze sponsoren dat elke windsurfer er met een verdiende prijs naar huis gaat. De volledige uitslag en nog veel meer foto’s zijn te vinden op http://www.wsca.nl/wedstrijden/gpa.

Terug