Contactgegevens

Windsurfclub Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20
1431 GA Aalsmeer
info@wsca.nl

 

Connect met ons op Facebook Connect met ons op Google+ Connect met ons op Twitter

WZW Cup

J22 raceDe WZW is in samenwerking met de aangesloten verenigingen aan het werk om een nieuwe wedstrijdformule op te zetten. De WZW Cup is een laagdrempelige recreatieve competitie voor alle leden van de WZW aangesloten verenigingen, tw WV Aalsmeer, WV Nieuwe Meer, Westend, WV Schiphol, Windsurfclub Aalsmeer en aspirant lid De Residentie. Om deel te nemen is wedstrijdervaring is niet nodig. Wel is het zaak dat u kunt zeilen en/of kunt windsurfen. De boten en surfplanken worden ter beschikking gesteld door de WZW deelnemende verenigingen.

Het betreft een wedstrijd waarbij steeds 2 boten of 2 surfplanken tegen elkaar varen in hele korte wedstrijdjes in het zicht van de haven onder begeleiding van een scheidsrechter. Alle teams varen een keer tegen elkaar en de deelnemer(s) die de meeste wedstrijden wint, is de dag winnaar. Elke deelnemer krijgt per gewonnen wedstrijd 2 punten en voor het uitvaren van een wedstrijd 1 punt. De persoon met de meeste punten aan het einde van serie is de winnaar van de WZW Cup. Het is een individueel klassement en het is de bedoeling om te varen in de volgende klasse ’s:

  1. J22 (3-persoons boot), WV Aalsmeer
  2. Viper (windsurfen), Windsurfclub Aalsmeer
  3. Laser (1 persoonsboot), WV Nieuwe Meer
  4. Randmeer (2 persoonsboot), WV Schiphol

Inschrijving is niet voor de serie, maar gaat per wedstrijd. Het staat iedereen vrij om deel te nemen aan 1 of meerdere wedstrijden. Een wedstrijd gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn. Daarom zal de inschrijving 24 uur voor aanvang sluiten en zal er besloten worden of er gevaren kan worden. Deelname per wedstrijd kost 5 euro. Communicatie zal verlopen via email, de WZW website en WZW Facebook pagina.

De eerste wedstrijd dag is op 12 mei en dan wordt er gevaren in de J22 bij WV Aalsmeer.

Klik hier om je aan te melden.

WZW Cup

Terug