Contactgegevens

Windsurfclub Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20
1431 GA Aalsmeer
info@wsca.nl

 

Connect met ons op Facebook Connect met ons op Google+ Connect met ons op Twitter

Speed-Slalom clinic door Jordy Vonk groot succes

WSCA Speed-Slalom clinicWat in 2014 begonnen als een geintje neemt nu in 2015 serieuze vormen aan, het GPS speedsurfen op de Westeinder plassen. Met een GPS om de arm zo snel als je maar kunt het water over, het lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Om het hard varen en goed gijpen nu eens beter te leren dan door zelfstudie, heeft de WCSA in samenwerking met Jordy Vonk (NL69) een Speed-Slalom clinic georganiseerd.

We zijn de ochtend rustig begonnen met een stuk theorie. Al snel kwamen er veel vragen over downhaull, de ideale gijp lijn, de positie van de mastvoet en ga zo maar door. Dan blijkt maar weer, ook na 25 jaar surfervaring is er nog voldoende te leren. In het begin van de middag begon de wind zijn intrede te maken. Na het optuigen, onder de bezinnende leiding van Jordy, zijn we het water op gegaan. Alle tips en trucks werden in de praktijk toegepast en bediscussieerd. Vooral ook de testrit van Jordy op onze eigen spullen kon nog wel eens voor een verrassing zorgen.

Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met een leuke goodiebag en zijn we nog even doorgegaan op het water. Een prachtige dag met een stralend zonnetje en een mooie ZW5.

Bedankt allemaal en tot de volgende clinic.

Terug