Contactgegevens

Windsurfclub Aalsmeer
Kudelstaartseweg 20
1431 GA Aalsmeer
info@wsca.nl

 

Connect met ons op Facebook Connect met ons op Google+ Connect met ons op Twitter

Tweede informatieavond geslaagd

WSCA - optie 2Donderdagavond 13 oktober heeft de nieuwbouwcommissie de aanwezige leden geïnformeerd over de mogelijkheden m.b.t. een nieuw en/of gerenoveerd clubhuis. Primair is dat het huidige aantal boxen verhoogd moet worden om aan de vraag te kunnen voldoen en dat de binnenkant weer meer van deze tijd wordt.

De conclusie van deze avond is dat de commissie twee opties nog meer gaat uitwerken.

  1. Huidig clubhuis alleen van binnen renoveren en boxen toevoegen d.m.v. het plaatsen van een zeecontainer en/of aanbouw. Kosten €68.000 benodigde financiering €18.000 
  2. Nieuw clubhuis, totaal 200 boxen en twee garages beneden. Terras, kantine en kleedkamers op de eerste verdieping. Kosten €160.000 benodigde financiering €110.000

Na bestudering van de financiën heeft de club nu te weinig inkomsten om optie 2 te kunnen realiseren. Om als club de leiding te houden en ons niet afhankelijk te maken van derden (denk aan verhuur van een mogelijk nieuw clubhuis) is het dus zaak onze inkomsten omhoog te krijgen. 

De tendens van de avond was dat het merendeel, onder de strikte voorwaarde dat de club geen financieel debacle wordt, voor optie 2 was. Het is immers een compleet nieuw gebouw waar de geïnventariseerde wensen uit de eerste informatieavond het meest in terug komen.

Om dit te bereiken (optie 2) zijn er dus meer inkomsten nodig. Om niet onze onafhankelijkheid op te geven en een goede cash flow te krijgen is het voorstel de contributie en de huur van een box te verhogen (senior €85 en box €100)

Met de verhoging wordt de club wel iets duurder dan marktconform. We zijn echter van mening dat onze locatie en dan in samenhang met een nieuw clubhuis dit waard is. De commissie gaat zich nogmaals buigen om dit voorstel met de ontvangen feedback verder uit te werken.

Verder willen we onder de leden (200) een enquete houden omdat een dergelijk plan als optie 2 echt draagvlak onder de leden moet hebben. Binnenkort wordt jouw mening gevraagd, geef deze alsjeblieft. We willen niet dat een dergelijk plan alleen gedragen wordt door de harde kern maar juist door iedereen.

Voor vragen en/of aanvullingen kan je altijd contact opnemen met de nieuwbouwcommissie (Arjan, Edgar, Hugo, Tjerko, Robin en Henning)